mad speakers

6 Inch reference bookshelf speakers

6 inch reference bookshelf speakers mad-speakers


Het ontwerp

Bij het ontwerpen van deze Premium Bookshelf Speakers heeft Myrddin gekozen voor een 2-weg verdeling. Het doel was om audiophile kwaliteit geluid te produceren met een zo klein en betaalbaar mogelijk product. Ook was het doel om de speakers een premium uitstraling te geven.  Door de keuze voor een relatief kleine Mid-woofer, de Dayton Audio RS150P-4, is de behuizing van deze speaker set mooi compact. De Dayton Audio ND25FA-4 Tweeter zorgt met zijn brede frequentiebereik voor de heldere, hoge tonen. 


mdf enclosure bookshelf speakers
stanley parkside woodglue
woodglue parkside
dayton audio bookshelf reference speakers
primer mdf bookshelf speaker enclosure dayton audio
ported enclosure dayton audio reference bookshelf speakers

Scheidingsfilter

Het scheidingsfilter heeft Myrddin zelf ontworpen en samengesteld, hij heeft hierbij gekozen voor een Linkwitz-Riley 2nd Order filter met een scheidingsfrequentie van 4200 Hertz. Per scheidingsfilter is gebruik gemaakt van twee Dayton Audio Polypropyleen Condensatoren van 4.7 Micro Farad en twee Dayton Audio Air Core Inductors van 0.30 mH. 

Behuizing

De behuizing van de Reference 6 Inch Bookshelf Speakers is een bassreflex kist vervaardigd uit 18 mm dik MDF. Dit zorgt voor een betere low-end klank uit de speakers. Ook de woofers doen hun werk beter in een gepoorte kist. De kist is afgewerkt met wit en walnoot vinyl wat de speakers een premium look geeft. Een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat ze makkelijk schoon te maken zijn. Voor de bassreflex poort is gekozen voor de Goldwood 1 1/2 ID x 4" L Flared Speaker Cabinet Port. Aan de achterkant zijn de speakers voorzien van Dayton Audio BPA-38G HD Binding Posts voor een makkelijke, duurzame verbinding. 

Gebruikte componenten

dayton audio nd25fa-4

Dayton Audio Soft dome neodymium tweeter
ND25FA-4

dayton audio rs150p-4

Dayton Audio 6 Inch Reference paper woofer
RS150P-4A

goldwood speaker bassreflex port soundimports

Goldwood 1 1/2 x 4 Inch
Speaker cabinet port

passive crossover linkwitz-riley high pass low pass dayton audio

Dayton Audio crossover components
4500 Hz 2-way 2nd order Linkwitz-Riley crossover 
(12dB/octave)

dayton audio gold binding post

Dayton Audio HD binding posts
Gold plated
BPA-38G